Trygg E-handel - MaxGaming.no
MaxGaming loading..

Navigere

Trygg E-handel

E-handel

Trygg E-handel er en sertifisering for e-handelsbedrifter som selger varer og tjenester via nettbutikk. Når man handler hos en nettbutikk tegner man en kjøpskontrakt direkte på nettsiden. I dag finnes det tusenvis av nettbutikker som selger varer og tjenester på Internett i Norge, og du kan være trygg på at nettbutikker som har sertifisering fra Trygg E-handel er trygge å handle i.
For å beskytte dine personopplysninger og andre sensitive data er det viktig at du er klar over hvem du deler disse opplysningene med. Du vil også kunne være trygg på at bedriften leverer varer innenfor avtalt tid og at du kommer til å få hjelp dersom noe er feil etter kjøpstidspunktet.

Trygghet

Sertifiseringen Trygg E-handel har som formål å hjelpe deg som forbruker å velge rett e-handelsbedrift når du handler så du kan føle deg trygg og sikker både før og etter du handler på nett.
Målsetningen med Trygg E-handel er at det skal føles like trygt å handle på nett som i en fysisk butikk. Når du handler hos en bedrift som har sertifiseringen Trygg E-handel innebærer det at bedriften, gjennom en avtale, tilfredsstiller en hel rekke krav. Trygg E-handel stiller krav som er utformet slik at du som forbruker skal være klar over dine rettigheter når du handler via nett. Blant annet stilles det krav om at bedriften skal være tydelig med sin identitet, ha trygge rutiner for behandling av personopplysninger, benytte seg av sikre betalingsløsninger samt å ha en stabil økonomi.

Sikkerhet

Virke e-Handel, tidligere Distansehandel Norge, kontrollerer at kravene følges av de sertifiserte bedriftene gjennom kredittsjekker, testkjøp, samt gjennomganger ved mistanker om brudd på kravene. For å gi deg en ekstra trygghet som forbruker kan du sende klager direkte til Trygg E-handel.

Om du klager på en bedrift som har sertifisering fra Trygg E-handel og det viser seg at foretaket har brutt kravene som stilles vil butikken få en merknad i vårt system. Dersom det er snakk om et alvorlig brudd vil sertifiseringen kunne trekkes med umiddelbar virkning. Det betyr at du som forbruker kan være trygg på at det er kun seriøse butikker som har Trygg E-handels symbol.

Trygg E-handels symbol

For å kunne kontrollere at symbolet er ekte, kan du klikke på eller holde musen over Trygg E-handels symbol på nettsiden. Hver butikk vil ha et unikt sertifikat som kan kontrolleres på https://www.tryggehandel.no/

Hvor finner jeg bedrifter med Trygg E-handels sertifikat? Du finner alle sertifiserte butikker her. Butikkene er inndelt i kategorier basert på sortiment slik at du lettere skal kunne finne butikker som selger de varer og tjenester du er interessert i.

Du kan lese mer om sertifiserte butikker på: https://www.tryggehandel.no/